top of page

VDAB
Loopbaancheques

VDAB Loopbaancheques werden in het leven geroepen om werknemers en zelfstandigen een duwtje in de rug te geven als het op loopbaan aankomt. Het is een mooie subsidie die jouw loopbaan en groei duurzaam kan ondersteunen.

Wanneer vraag je jouw loopbaancheques aan?

Loopbaancheques zijn de perfecte ondersteuning als het even niet meer stroomt of als je een duwtje in de rug wil.

  • Je zou graag alles uit je loopbaan halen (promotie, nieuw job of functie, analyse van jouw sterkten en zwakten, strategisch uitstippelen van de komende paar stappen in jouw loopbaan,...)

  • Je merkt dat er een optimalisatie tussen jouw loopbaan en andere levensdomeinen nodig is ( vaak is dit bij geboorte, huwelijk, scheiding, overlijden, ziekte, verhuis, overgang nieuwe levensfase zoals de menopauze,...)

  • Je wil een bepaald deelaspect van jouw persoonlijkheid en/of functioneren beter integreren in jouw carrièrepad ( hsp, ass, hoogbegaafdheid, adhd,...)

  • Je kampt met specifieke uitdagingen gelinkt aan jouw specifieke beroepskeuze ( ondernemers, onderwijs, fysiek zware job, ...)

  • ...

Zoals je ziet, is er altijd wel een goede reden om jouw loopbaancheque in te zetten. Jouw loopbaan is een dermate belangrijk aspect van jouw gehele leven dat je hier altijd de nodige voeding aan wil geven. Je zal merken dat dit een wereld van verschil maakt.

Hoe verloopt loopbaanbegeleiding met loopbaancheques?

01

Kennismaken komt altijd eerst

Loopbaanbegeleiding is maar zinvol als je een loopbaancoach vindt waarmee het klikt. En dat doe je door een loopbaancentrum te zoeken dat met jou resoneert of het advies van iemand te volgen die jou goed kent.

Vervolgens raden we altijd aan om eerste een gratis kennismakingsgesprek te doen (vaak is dat online) om te kijken als de klik daar is. 

03

Het begin van een pure-unieke reis

Eens je de cheque hebt ingediend bij jouw loopbaancoach, kan je de loopbaanbegeleiding aanvangen. Onze loopbaancoaches zijn getraind om een uniek traject voor jou samen te stellen, in lijn met jouw persoonlijke behoeften. Wij maken graag een mix tussen uitstekende werkbundels, multidisciplinaire technieken alsook hoogkwalitatieve sessies. Je zal zien, bij ons kom je in goede handen. 

02

De loopbaancheque volgt

Eens je een loopbaancoach hebt gevonden met wie het echt klikt, dan kan de vdab loopbaancheque met een paar klikken bestellen. Je vindt alle informatie trouwens hier Alles over loopbaancheques | VDAB

en zelfs als kom je niet in aanmerking voor de loopbaancheque, dan nog kan je een traject bij ons volgen. 

04

Flexibiliteit waar nodig

Wil je tijdens jouw reis toch een aanpassing dan kan dit ook zeker besproken worden. Wij kijken altijd samen met jou hoe we jouw loopbaantraject optimaal kunnen bijsturen. 

Veelgestelde vragen

logo coachinglife loopbaancenter en loopbaancheque logo van VDAB

Moet ik beide loopbaancheques opnemen?

Helemaal niet. Samen met jouw loopbaancoach bepaal je hoeveel tijd je nu gaat besteden aan jouw loopbaanvraag. Soms is jouw vraag heel klein en is het voldoende om 1 loopbaancheque in te zetten (cheque 1: 4 uur. cheque 2: 3 uur). Wij merken evenwel dat de meerderheid van onze klanten graag een diepgaand traject wil en meteen de 7 uur loopbaanbegeleiding inzet. 

Zijn loopbaancheques fiscaal aftrekbaar?

Neen. Je kan als zelfstandige evenwel de kost van jouw loopbaancheques beroepsmatig inbrengen. 

Hoe lang is mijn loopbaancheque geldig?

Iedere loopbaancheque is 3 maanden geldig. De geldigheidsdatum wordt vermeld op de loopbaancheque en kan niet worden verlengd. Als je dus vóór de geldigheidsdatum geen loopbaanbegeleiding gevolgd hebt, vervalt de loopbaancheque. Je krijgt dan wel het geld dat je hebt betaald voor de cheque teruggestort.

Wat als ik een loopbaancheque niet volledig opneem?

Soms is dat omdat er even tijd nodig is tussen de sessies. Je kan dan tot 12 maanden na je laatste sessie je volgende gesprek opnemen. Of je wil je traject bij een andere loopbaancoach uitdoen. Soms heb je even nood aan iemand met een heel specifieke expertise en dan helpen wij je daarbij. Wij gaan altijd met jou uitzoeken wat er de beste fit voor jou is.

bottom of page